CLIENT SERVICE MANAGER TILL VÅRT KONTOR I STOCKHOLM

Client Service Manager.png

CLIENT SERVICE MANAGER

Är du en av de som har en bred bakgrund inom retail och har jobbat operativt med större konto och ledarskapsroller? Är du redo för att ta dig an en spännande utmaning med möjligheter att utveckla dig som key account ansvarig såväl som dina förmågor att leda nordiska retail team? Vad bra! Vi söker nu den som kommer ta rollen som dagligt ansvarig för en större nordisk retail setup. 

Om Tjänsten

Det övergripande målet för tjänsten är att tillsammans med ett nordiskt team av butiksansvariga tillse att vår kund når bästa möjliga försäljningsresultat genom sina fysiska återförsäljare. I det dagliga betyder det att förstå hur vi på bästa sätt hjälper kunden nå sina mål, tillse att vi har rätt personal i teamet och att teamets förmågor att träna och driva försäljning genom butikerna är bästa möjliga.  

Om dig

För att lyckas behöver du ha ett engagerat och lösningsorienterat arbetssätt. Du tycker det är motiverande att leda personal till gemensamma och individuella framgångar. Du behöver ha ingående förståelse för hur man lyckas med försäljning i retail att luta dig mot när du planerar och driver arbetet framåt. Hela setupen drivs och mäts genom vårt CRM verktyg SaleMate så du behöver ha förståelse för hur man bäst mäter och följer upp verksamheten.

Som Client Service Manager är du starkt bidragande till att sätta den kultur och de ramar som verksamheten kommer arbeta under och därför behöver du ha målinriktad och teamorienterad ledarstil. Vidare tror vi att du kan sätta ett kryss i rutan på dessa: 

-       Tidigare erfarenheter som ledare inom retail, gärna ledning på distans

-       Projektledning och ekonomihantering

-       Strukturerad och ansvarstagande

-       Opretentiös och actionorienterad

-       Social och utåtriktad

-       Gillar att skapa en miljö där både kunder och personal trivs

-       Har relevant utbildning för uppgiften

Språkkunskaper 

-       Engelska och Svenska i tal och skrift, ytterligare ett Nordiskt språk är ett plus.

Arbetsplats

Du kommer i huvudsak befinna dig på vårt svenska kontor på Fridhemsplan i Stockholm eller kundens närliggande huvudkontor. Resor inom Norden kommer förekomma om än i mindre omfattning.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheten ta en central roll på en etablerad retail byrå som dagligen arbetar med att skapa framtidens försäljning. Här får du det dagliga ansvaret att driva ett av branschens större retail team till framgång!

Nu undrar du vart du skall skicka din ansökan? Skicka din ansökan till career@glnordic.comoch märk ditt mail med ”Client Service Manager”

Har du frågor och funderingar kontakta Christian Lystrup på christian.lystrup@glnordic.comeller 0766189190